Valtteri Bottas: “Dacht dat Max rechtdoor zou schieten"

Vallteri-Bottas-Mercedes-AMG-F1-Grand-Prix-Mexico

Valtteri Bottas erkent dat hij niet had verwacht dat Max Verstappen zo laat zou remmen voor de eerste bocht. De 32-jarige wist zeker dat de Nederlander rechtdoor zou schieten, maar dat gebeurde niet. Voor Bottas was de race in Mexico er een om snel te vergeten. Hij eindigde namelijk als vijftiende.

Bottas was na de kwalificatie op zaterdag nog de held, maar op zondag was hij de schlemiel. De Fin mocht van pole position starten, maar zijn race viel na de eerste bocht al in duigen. Zowel Verstappen als Lewis Hamilton ging aan hem voorbij waarna Daniel Ricciardo hem in de rondte tikte. Volgens Bottas horen deze dingen er nu eenmaal bij.

Valtteri Bottas / Mercedes AMG F1 / Grand Prix Mexico
Foto: Mercedes AMG F1 / LAT Images

“Hopelijk is dat ene punt nog belangrijk voor het kampioenschap"

“Dat is leven en dat is Formule 1”, vertelt Bottas aan Ziggo Sport. "Max had een sterke start en daarna een slipstream van mij. Hij remde ontzettend laat en ik dacht dat hij rechtdoor zou schieten, maar hij wist de auto op de baan te houden. Ik dacht daarna dat er nog niks verloren was, maar toen werd ik van achteren geraakt en daardoor werd mijn race erg lastig."

In de laatste ronde wist Bottas alsnog de snelste rondetijd te rijden wat ervoor zorgde dat Verstappen dat extra punt niet kreeg. "Het punt wat ik bij Max weghaalde is hopelijk nog belangrijk voor het kampioenschap."

Lees ook: Max Verstappen over P1: “Zo laat mogelijk geremd"

Lees ook: Lewis Hamilton: “Goed gevecht met Pérez"

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden