Valtteri Bottas: "Ga me focussen op mijn eigen race"

M275561

Valtteri Bottas is achter teamgenoot Lewis Hamilton geëindigd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije. Hamilton incasseert zondag zijn gridstraf van tien plekken na de wissel van een motoronderdeel en zodoende krijgt Bottas de pole position cadeau. Max Verstappen zal naast Bottas in Istanboel aan de start verschijnen.

“Het was een goede kwalificatie, onder niet hele fijne omstandigheden. Al helemaal in Q1 was het echt op het randje met de natte gedeeltes op het circuit. Zelfs in Q3 was de eerste bocht nog een beetje nat. Ik heb een aantal goede rondes neer kunnen zetten, maar in de laatste ronde miste ik wat tijd in de laatste sector omdat ik te maken kreeg met onderstuur", aldus Bottas na afloop voor de microfoon van Paul di Resta.

Minimale schade Hamilton

"Als team hebben we een enorm goed resultaat behaald. Lewis heeft nu met zijn gridstraf minimale schade opgelopen en ik sta op pole, dus dat moet wel lukken verwacht ik", zo voegt Bottas toe. De Finse coureur geeft ook aan dat hij van plan is zich te focussen op zijn eigen race. "Ik denk dat dat ook de manier is hoe we het gaan doen. We zullen proberen om een goede snelheid aan te houden."

Lees ook: Lewis Hamilton snelste in kwalificatie GP van Turkije

Lees ook: Pirelli vreest: “Te agressieve bandenkeuze gemaakt”

Lees ook: Vergeet niet te stemmen op F1 aan Tafel in Podcast Awards

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden