Valtteri Bottas heeft alternatieven achter de hand

1920x0180-Valtteri-Bottas-Mercedes-GP-Hongarije-2019

Er breken spannende tijden aan voor Valtteri Bottas. Tijdens de zomerstop neemt Mercedes het besluit wie er volgend seizoen naast Lewis Hamilton voor de renstal gaat rijden. Teambaas Toto Wolff heeft al aangegeven dat de keuze zal gaan tussen de Fin en Esteban Ocon.

Bottas, wiens contract na dit seizoen afloopt, zegt in gesprek met Sky Sports F1 een alternatief achter de hand te hebben in het geval de keuze van Mercedes valt op Ocon. "Natuurlijk, als je in deze situatie zit en Formule 1 wil blijven rijden dan moet je een Plan B en zelfs een Plan C hebben. Het is goed om verschillende opties te hebben. Nu is het afwachten."

Ocon in de coulissen

Mercedes-junior Ocon staat te trappelen om het zitje van Bottas over te nemen. De Fransman reed tussen 2016 en 2018 voor Manor en Force India. Vorig jaar stond hij op het punt om naar Renault te gaan, maar dat team besloot op het laatste moment voor Daniel Ricciardo te kiezen. Sindsdien is Ocon reserverijder bij Mercedes.

Bottas geeft in het interview met Sky Sports F1 aan dat de druk om zich te verzekeren van een stoeltje bij Mercedes aan hem vreet. "Sommigen denken dat sommige coureurs beter presteren onder druk, maar in mijn geval is dat niet zo."

Botsing met Leclerc

De 29-jarige Fin werd afgelopen zondag in Hongarije als achtste afgevlagd. In de beginfase van de race kwam hij in botsing met Ferrari-coureur Charles Leclerc, waardoor Bottas een stop moest maken om de neus van zijn bolide te laten vervangen.

"Ik was gebrand op de overwinning of er nu contractbesprekingen zijn of niet. Ik wilde deze race winnen en ik wilde een risico nemen. Ik probeer zo hard mogelijk te pushen en mijn kansen te pakken, maar dan helpt het contractueel gezien niet om zoals vandaag de boel te verkloten."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden