Valtteri Bottas: "Ik heb ervan genoten"

M278128

Met een contract bij Alfa Romeo op zak voor het volgende raceseizoen, voelt Valtteri Bottas zich goed en relaxed. Dit was aanzienlijk zichtbaar door de enorm sterke ronde die hij wist te racen op het circuit van Monza. Uiteindelijk heeft hij zich als eerste gekwalificeerd voor de sprintkwalificatie. 

Met een kleine voorsprong op zijn teamgenoot, Lewis Hamilton, is het Bottas gelukt om sinds een langere tijd zich te kwalificeren op de eerste plek. Aangezien het raceweekend in Italië er anders uitziet dan normaal, betekent dit dat hij zich als eerste heeft gekwalificeerd voor de sprintkwalificatie op zaterdag. De uitslag van die sprintkwalificatie zal de startopstelling van de race op zondag bepalen. "Het voelt goed als je zo'n goede ronde kan neerzetten. Ik heb ervan genoten", veronderstelde de Fin.

'Alles is geregeld voor de toekomst'

Er is een last van Bottas zijn schouders gevallen doordat hij zekerheid heeft over zijn toekomst. Hij kijkt er naar uit om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij het team van Alfa Romeo, maar op dit moment is hij nog zeer tevreden met zijn huidige team. "Ik ben erg blij met het team vandaag. Voor nu heb ik de focus op de race en probeer ik het maximum aantal punten te halen."

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Italië

Lees ook: Bottas start vanaf eerste plek sprintkwalificatie

Lees ook: Russell positief over plek naast Hamilton bij Mercedes

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen