Valtteri Bottas in gesprek met Alfa Romeo voor 2022-stoeltje

M275561

Valtteri Bottas is een potentiele kandidaat voor een stoeltje bij het team van Alfa Romeo voor het volgende Formule 1-seizoen. Het lijkt er namelijk sterk op dat George Russell zijn plaats bij Mercedes gaat overnemen en dus moet de Fin zoeken naar andere opties. 

De geruchten dat Bottas in gesprek is met het team van Alfa Romeo komen van motorsport-total.com. Volgens de website hebben het management van Bottas en teambaas Frédéric Vasseur al met elkaar gepraat. Beide stoeltjes bij Alfa Romeo zijn nog leeg voor het 2022-seizoen. Het contract van zowel Kimi Räikkönen als Antonio Giovinazzi loopt af aan het einde van 2021, dus Vasseur is vrij om nieuwe coureurs te kiezen of dit duo te houden. Alles is dus mogelijk voor Alfa Romeo. 

Williams en Red Bull als opties

Het management van Bottas houdt in ieder geval alle opties open. Er is veel hoop dat de Fin bij Mercedes blijft, maar hij is afhankelijk van het besluit van teambaas Toto Wolff. Alfa Romeo lijkt nu een goede oplossing te zijn, mocht hij het stoeltje bij Mercedes kwijtraken. Ook Williams en Red Bull worden genoemd als mogelijke opties. De kans dat de Fin een stoeltje naast Max Verstappen krijgt, is echter wel minimaal.

Toto Wolff / Mercedes / Silverstone / Groot-Brittannië / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Bekendmaking na zomerstop

Teambaas Toto Wolff complimenteert de Fin over zijn bijdrage aan het team. Hij zegt dat hij de snelheid heeft en dat hij een belangrijke speler is in het team. "In de laatste paar races had hij een goede aanpak en dat zag je terug op de baan." Wolff zegt wel dat de bekendmaking over wie naast Lewis Hamilton gaat rijden niet tijdens de zomerstop plaatsvindt. "We willen rekening houden met Bottas. Mocht hij niet blijven bij Mercedes dan zou dat een ideaal scenario zijn voor hem om zijn nieuwe team aan te kondigen."

De beslissing valt dus tijdens de zomerstop en hoogstwaarschijnlijk wordt er na de Grand Prix van België bekendgemaakt wie er in die tweede stoel gaat zitten. De Grand Prix van Hongarije zal dus het laatste trucje voor Bottas zijn om te laten zien dat hij het stoeltje van Mercedes waardig is.

Lees ook: Toto Wolff hint op komst George Russell bij Mercedes

Lees ook: Schema tweede F1 Sprint Grand Prix van Italië bekend

Lees ook: Helmut Marko wil schorsing voor Lewis Hamilton

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden