Valtteri Bottas: Jarenlang Formule 1 maar geen uitblinker

door Anouk Ros
Premium update
Valtteri Bottas Mercedes
Premium update

Valtteri Bottas is met zijn jaren in de Formule 1 niet weg te denken uit de sport. Inmiddels is hij al tien jaar actief in de koningsklasse, maar waar is het voor hem allemaal begonnen? Grand Prix Radio zoekt het voor je uit.

Op 33-jarige leeftijd heeft Valtteri Bottas al een aardige carrière achter zich liggen. Hij rijdt ondertussen bij zijn derde team in de Formule 1 en is in deze klasse al zo'n tien jaar op weg. Hij startte zijn Formule 1-avontuur bij Williams, maar werd al snel bekend als het hulpje van Lewis Hamilton bij Mercedes. Voor nu lijkt hij helemaal op zijn plek bij het team van Alfa Romeo. Maar voordat hij in de koningsklasse van de autosport terecht is gekomen, heeft Bottas de Europese kartseries aardig uitgespeeld.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden