Valtteri Bottas’ manager in gesprek geweest met Abiteboul

M212004

De manager van Valtteri Bottas heeft mogelijk een gesprek gehad met Cyril Abiteboul. Bij de Franse renstal zal door Ricciardo's vertrek in 2021 een vrije stoel zijn.

Bij Mercedes lopen aan het eind van het seizoen de contracten van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas af. Van Lewis kan verwacht worden dat hij zal blijven, maar rondom Bottas is alles behalve zeker. Hoe het met de toekomst van Mercedes in de F1 zal zitten is ook nog maar de vraag, mede nu het niet zeker is of Daimler wel verder wil gaan. Didier Coron zou volgens Motorsport onder andere hierdoor een gesprek hebben gevoerd met de teambaas van Renault.

Valtteri Bottas volgde in 2017 Nico Rosberg op, die na zijn wereldtitel besloot ermee op te houden. De Fin wist in zijn periode bij de zilverpijlen zeven overwinningen te boeken, maar een echte vuist tegenover Hamilton maken bleef lastig.

Geruststellend voor Bottas zal zijn dat Wolff laatst heeft aangegeven loyaal te willen zijn tegenover hun huidige rijders. Of dit inhoudt dat Bottas zal blijven is onduidelijk, maar dat is iets wat de toekomst ons zal wijzen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen