Bottas: "Moest verdedigen in plaats van aanvallen"

VB

Hoewel Hamilton een goede zondag kende, was dat voor Valtteri Bottas een ander verhaal. De Fin kwam er op de baan niet echt aan te pas. Hij reed een vrij eenzame race op plek 3, na een mislukte pitstop. "We moesten verdedigen in plaats van aanvallen", klonk het na afloop.

De race begon voor de Fin niet zoals gehoopt. In bocht één kwam Ferrari-coureur Charles Leclerc meteen om de hoek kijken en hij passeerde de Fin eenvoudig. Gelukkig voor Bottas kon hij bij de herstart na de safety car gebruik maken van de snelheid van zijn Mercedes-bolide. Hij passeerde Leclerc weer snel.

Dramatische pitstop

Helaas kwam er tijdens de pitstop meteen een einde aan de kansen voor een overwinning voor Bottas. Het rechter voorwiel kwam niet direct los en dat kostte de Fin meer seconden dan gehoopt. Hij kwam voor de deur van de Ferrari van Leclerc de baan weer op en moest tijdens de rest van de race vaker achterom kijken. "Ik wilde eigenlijk langere stints rijden en uiteindelijk moesten we meer verdedigen dan aanvallen vandaag", vertelde Bottas tegenover Grand Prix Radio.

Bottas-bahrein-700x467
Valtteri Bottas - 2021 Bahrain Grand Prix - Sebastian Kawka

Stappen gemaakt

Tevredenheid over de uitslag is uiteindelijk ver te zoeken bij Valtteri, maar over de race pace was de Fin wel tevreden. "We hebben stappen gezet in vergelijking met de testdagen. Uiteindelijk hebben we als team meer punten bij elkaar gereden dan Red Bull."

De Mercedes-coureur eindigt als derde en verovert daarmee de laatste plek op het podium naast racewinnaar Lewis Hamilton en Max Verstappen. Bottas ziet het gevecht met Red Bull wel zitten. "We hopen het ze als team net zo lastig te maken als vandaag, maar wel met een grotere rol voor mij."

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max had langer moeten wachten”

Lees ook: Verstappen: “Liever een straf dan op deze manier tweede”

Lees ook: GP Bahrein: Lewis Hamilton wint, Verstappen tweede

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden