Valtteri Bottas over P3: "Mentale en fysieke uitdaging"

M293712

Na een knotsgekke race tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, is Valtteri Bottas als derde over de finish gekomen. Tot aan de laatste seconde was het spannend want de Fin haalde op start/finish Esteban Ocon nog in. Hiermee verzekerde hij zichzelf met een podiumplek.

Naast een veelbewogen race tussen de twee coureurs die strijden om het wereldkampioenschap, was het ook een spannend gevecht voor de derde plek. Na de tweede rode vlag reed Alpine-coureur Ocon namelijk langere tijd vóór Bottas, maar toch lukte het de Fin om nét voor de finishlijn de plek af te pakken. Hierdoor heeft Bottas 15 punten binnengehaald voor het team van Mercedes en vergroot ze de voorsprong in het constructeurskampioenschap.

'Niet makkelijk'

Tijdens het podiuminterview veronderstelde Bottas dat het geen makkelijke race was. "Er waren veel obstakels door de rode vlaggen en die maakten het tricky." Voordat de eerste rode vlag werd getoond had de Fin al een pitstop gemaakt om zijn mediums in te wisselen voor de hards. Aangezien het toegestaan is om banden te wisselen gedurende een rode vlag, verloor Bottas door de eerder gemaakte pitstop een aantal plekken. "Vervolgens wisselden we naar de mediums en dat was prima. Uiteindelijk bleef ik pushen, maar het was niet makkelijk om in te halen." Ondanks dat lukte het de Fin om op het laatste rechte stuk de derde positie te bemachtigen.

Volgens Bottas was de Grand Prix van Saoedi-Arabië een lastige strijd. "Het was fysiek en mentaal gezien een grote uitdaging." Desalniettemin kijkt hij ernaar uit om volgend raceseizoen wederom op het circuit in Jeddah te mogen racen.

Lees ook: F1 heeft zes locaties op het oog voor sprintrace in 2022

Lees ook: Hamilton wint chaotische Grand Prix van Saoedie-Arabië

Lees ook: Piastri wint F2-race na zware crash Pourchaire en Fittipaldi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen