Valtteri Bottas: "Reed op de limiet, kon niet sneller"

M269311

Voor Valtteri Bottas is de kwalificatie in Bakoe enorm tegengevallen. De Fin kwam niet verder dan de tiende tijd en heeft geen idee waar dat mee te maken heeft. Tegenover Ziggo Sport vertelt de teleurgestelde Mercedes-coureur over het verloop van zijn kwalificatie.

"Die rode vlag op het laatst was ongelukkig, maar dat was hetzelfde voor iedereen", stelt Valtteri Bottas. De Fin riep nog naar het team dat hij een tow wilde, maar daar leek geen gehoor aan gegeven te worden. Toen Bottas net begonnen was aan zijn laatste snelle run in Q3 ontstond er een code rood door een crash van Yuki Tsunoda en Carlos Sainz. Dat betekende het einde van de kwalificatie, waardoor Bottas niet verder kwam dan de tiende tijd.

Bakoe / Azerbeidzjan / Bottas / Mercedes / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

"Ik heb op dit moment geen antwoorden, het is raar. Ik heb geen snelheid hier", vertelt de Fin over waarom het niet lekker liep. "Ik reed op de limiet en kon echt niet sneller. Als ik nog harder had gepusht, was ik in de muur geëindigd." De Mercedes-coureur denkt dan ook echt dat er iets mis is met zijn bolide. Op vrijdag liet hij al weten dat zijn bolide snelheid tekort kwam. "Ik weet hoe je hier snel moet zijn. Ik weet hoe het voelt om op de limiet te rijden, het kan niet anders dan dat er iets mis is."

Kansen creëren

Ondanks zijn slechte kwalificatie heeft Bottas de hoop nog niet volledig opgegeven. De Mercedes-coureur weet als geen ander dat tijdens de race alles nog mogelijk is. "Een paar jaar geleden ben ik nog van de laatste plek teruggereden naar P2, dus alles is nog mogelijk. We moeten vooral kansen creëren."

Lees ook: Leclerc op pole na rommelige kwalificatie in Bakoe

Lees ook: Charles Leclerc na kwalificatie: “Een pole is een pole”

Lees ook: Horner: “Als ik Toto Wolff was zou ik mijn mond maar houden”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden