Valtteri Bottas start vanaf P16 vanwege motorwissel

M282256

Valtteri Bottas gaat de Grand Prix van Rusland als zestiende starten. Omdat Bottas in de kwalificatie niet verder kwam dan een zevende plek, heeft Mercedes besloten om nu de motor te vervangen. Anders stond de wissel later dit seizoen nog op het programma voor Bottas.

Bottas hoeft niet helemaal achteraan te starten, omdat Nicholas Latifi, Charles Leclerc en Max Verstappen ook een gridstraf hebben gekregen. Omdat hij sneller was in de kwalificatie dan Latifi en Leclerc start hij voor hen. Verstappen startte sowieso al als laatste, omdat hij naast de gridstraf voor de motor ook al een gridstraf had gekregen voor het incident met Lewis Hamilton in Monza.

Buffer voor Hamilton

Ook wordt er gesuggereerd dat Bottas nu naar achter wordt gezet om Verstappen op te kunnen houden, zodat Hamilton kan uitlopen in het kampioenschap. Verstappen heeft een voorsprong van vijf punten, maar lijkt zomaar zijn voorsprong te kunnen verliezen na de Grand Prix van Rusland. Hamilton start namelijk als vierde, terwijl Verstappen helemaal van achteraan moet komen. Bottas kan zijn teamgenoot van dienst zijn om Verstappen zo lang mogelijk achter zich te houden, zodat hij zo min mogelijk punten pakt en Hamilton de leiding kan overnemen in het kampioenschap.

Lees ook: Valtteri Bottas: “Wisselde te laat van banden”

Lees ook: Lando Norris pakt pole position voor de GP van Rusland

Lees ook: Max Verstappen: “Het had geen zin om kwalificatie te rijden”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden