Valtteri Bottas stelt teleur met zesde tijd in Abu Dhabi

Valtteri-Bottas-abu-dhabi

De kwalificatie verliep niet heel geweldig voor Valtteri Bottas in Abu Dhabi. De Mercedes-coureur kwam niet verder dan de zesde tijd. Volgens Bottas is de afstelling voor de race goed en is hij blij met de mediumband.

Een balende Bottas stond voor de aanwezige pers. Zijn rol om teamgenoot Lewis Hamilton aan een achtste wereldtitel te helpen heeft een knauw gekregen. Volgens Bottas zat er niet meer in zijn auto en dat had meerdere oorzaken, waaronder een oudere motor.

'Goede afstelling en we starten op de juiste band'

“Ik ben heel teleurgesteld”, vertelt Bottas voor de camera van Ziggo Sport. “Ik hoopte dat ik me op de tweede startrij kon kwalificeren. Het zat dicht op elkaar zo rond de vijfde plek. Maar het blijft teleurstellend en er zat gewoon niet meer in. Dat heeft met een aantal zaken te maken. De afstelling is goed voor de race, maar het is geen goede uitgangspositie."

Max Verstappen en Sergio Pérez gaven elkaar een slipstream tijdens hun snelle rondes. Bij Mercedes hebben ze dit niet afgesproken. Zij gaven er de voorkeur aan om in vrije lucht hun tijd neer te zetten. “We hebben het niet gepland om elkaar een slipstream te geven. We wouden beiden graag vrije lucht hebben. Het is game on voor de race en we starten op de juiste band."

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max verdient de pole"

Lees ook: Max Verstappen over pole: “Geweldig gevoel"

Lees ook: Lando Norris blij met P3: “Een verrassing"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden