Valtteri Bottas tevreden met tweede startplek

M277271

Valtteri Bottas pakte de tweede startplek voor de Grand Prix van Hongarije. De Fin kende geen geweldige kwalificatie, maar heel ontevreden is hij ook zeker niet. "Het was een oké rondje. Het voelt goed om met twee Mercedessen vooraan te staan", vertelde Bottas na afloop bij het interview met Formula 1.

"In Q2 raakte ik het ritme wat kwijt toen we op de mediums reden. Het was niet makkelijk op het ritme op de softs weer terug te vinden", legt Bottas uit. De Mercedes-coureur wist echter wel een tijd neer te zetten die goed genoeg was voor de tweede startplek. "We hebben in ieder geval de volledige eerste rij te pakken en Lewis had een hele goede eerste run."

Valtteri Bottas / Mercedes AMG F1 / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Mercedes AMG F1(LAT Images)

'Race wordt leuk'

Wat de race betreft, heeft Bottas er zin in. "De race wordt leuk. De Red Bulls starten op de softs en wij op de mediums dus er is genoeg om voor te vechten. Ik kijk ernaar uit." De Mercedes-coureur nam het verder nog op voor zijn teamgenoot Hamilton. De Brit werd uitgejouwd door een deel van het publiek, omdat ze het niet eens waren met de manier waarop hij pole had gepakt.

Lees ook: Lewis Hamilton: “Boegeroep geeft me juist energie”

Lees ook: Max Verstappen: “We liggen hele weekend al achter”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden