Valtteri Bottas: “We komen duidelijk snelheid tekort”

M269108

Mercedes kwam snelheid tekort in de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Azerbeidzjan. In de tweede vrije training eindigden beide mannen buiten de top tien, iets wat voor Mercedes erg ongebruikelijk is. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kijken terug op hun vrijdag in Bakoe.

Lewis Hamilton is eigenlijk best tevreden na afloop van de eerste twee vrije trainingen. De zevenvoudig wereldkampioen geeft aan geen fouten te hebben gemaakt en gewoon zijn rondes te hebben gereden. Over de snelheid van de auto is hij echter nog niet helemaal tevreden. “De auto voelde beter tijdens de eerste training, in de tweede training zat er niet meer in. De auto heeft gewoon een limiet, er was niet meer grip.”

Ook Valtteri Bottas laat weten geen makkelijke dag achter de rug te hebben. De auto glijdt veel en heeft weinig grip. “Het gaat een lange nacht worden.” De Fin wist voorafgaand aan het weekend dat het zwaar ging worden, maar had niet verwacht dat het zo moeizaam zou gaan. “In de langere runs ging het al iets beter, maar we komen alsnog snelheid tekort. Er is iets mis en we moeten erachter komen wat het is.”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Sergio Pérez snelste in chaotische VT2

Lees ook: BREAKING: Grand Prix van Singapore gaat niet door

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden