Valtteri Bottas: "Wil race winnen, maar focus ligt op titels"

M292784

Valtteri Bottas kende een pittige zaterdag in Saoedi-Arabië, maar wist toch de tweede startplek voor de race te pakken. De Fin gaat er naar eigen zeggen alles aan doen om teamgenoot Lewis Hamilton te helpen tijdens de race, maar hij wil ook vooral genieten.

"Het was een belangrijke kwalificatie", begint Bottas na afloop voor de camera bij Formula 1. De Fin had een pittige derde vrije training en na afloop van deze laatste training ontdekte het team een brandstoflek bij de bolide van Bottas. Als gevolg daarvan moest er snel van motor gewisseld worden. Omdat de Mercedes-coureur wisselde naar een andere motor uit zijn pool, levert dit hem geen gridstraf op.

Valtteri Bottas / Mercedes / Jeddah / Saoedi-Arabië / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

"Voor de kwalificatie werkte alles goed. Bij mijn laatste ronde zat ik op de limiet", stelt Bottas. De Fin pakte met zijn laatste snelle ronde de tweede tijd. Toen was het wachten op Max Verstappen die bezig was met een megasnelle ronde. De Nederlander ging echter over de limiet en raakte de muur in de laatste bocht, waardoor hij zijn ronde weggooide en zijn bolide beschadigde. Verstappen kwam daardoor niet verder dan de derde tijd.

'Ik wil vooral genieten'

Nu Bottas achter Hamilton en voor Verstappen start, kan hij proberen om zijn teamgenoot te helpen. "Natuurlijk wil ik de race winnen, maar de focus ligt eerst op het constructeurskampioenschap. Lewis vecht nog om een titel en ik niet, dus we gaan doen wat we kunnen en ik wil ervan genieten."

Lees ook: Hamilton op pole in Saoedi-Arabië, Verstappen raakt muur

Lees ook: Armstrong wint eerste Formule 2-sprintrace Saoedi-Arabië

Lees ook: Formule 1 brengt eerbetoon na overlijden Sir Frank Williams

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden