Valtteri Bottas: "Wisselde te laat van banden"

M282456

Valtteri Bottas kwalificeerde zich als zevende voor de Grand Prix van Rusland. Een teleurstellend resultaat voor de coureur die normaliter erg snel is in Sotsji. Op de vrijdag zag het er nog rooskleurig uit maar de wisselende weersomstandigheden gooiden zaterdag roet in het eten.

Bottas was tijdens de eerste twee vrije trainingen op vrijdag de snelste man. Voorafgaand aan het weekend was hij misschien wel de favoriet voor de pole position. Het circuit in Rusland ligt de Fin namelijk goed. Sinds zijn eerste overwinning in de Formule 1 in 2017 heeft Bottas ieder jaar het podium behaald op het Sochi Autodrom. Helaas voor Bottas regende het zaterdag de hele ochtend in Sotsji. De kwalificatie werd dan ook verreden op een opdrogende baan. De allerlaatste rondes in Q3 waren de belangrijkste want toen was het droog genoeg voor de slicks.

Valtteri Bottas / Mercedes / Grand Prix van Rusland / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Sebastian Kawka)

Geen tempratuur in de banden

“We veranderden te laat van banden, één rondje is niet genoeg om ze op temperatuur te krijgen.” Bottas liet na afloop aan Ziggo Sport weten dat het een ongelukkig resultaat was. Toch ziet hij zeker nog kansen voor de race. “Alles is nog mogelijk. De vorige race startte ik achteraan en stond ik uiteindelijk op het podium. Nu start ik als zevende dus dat is een stuk beter.”

Lees ook: Lando Norris pakt pole position voor de GP van Rusland

Lees ook: Mercedes domineert ook VT2 Grand Prix van Rusland

Lees ook: VT1 Sotsji: Max Verstappen op P3 , Mercedes P1 en P2

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden