Van der Garde gaat door, maar niet in de Formule 1

images_Formule1_2015_coureurs_Giedo_van_der_Garde_DTM_WEC

Het nieuws over de deal van Giedo van de Garde met Sauber sijpelt in delen naar buiten. De officiële verklaring is er nog niet, maar via onder meer de Telegraaf is een aantal zaken helder nu. Giedo van der Garde gaat geen Formule 1 meer rijden voor Sauber en oriënteert zich op de DTM of het WEC.

UPDATE 10:00

Op zijn Facebook-pagina heeft Giedo van der Garde zojuist een uitgebreide verklaring in het Engels geplaatst. Daarin staat onder andere dat de sponsoren van Van der Garde in de eerste helft van 2014 al het bedrag overmaakten aan Sauber voor het gehele seizoen van 2015.

===============

Giedo van der Garde is akkoord gegaan met een afkoopsom van Sauber, waarmee zijn Formule 1- carrière de facto voorbij is. De hoogte van het bedrag is niet bekendgemaakt. Schattingen variëren van 12 miljoen tot 15 miljoen euro. Van der Garde: "Ik ga snel met mijn management rond de tafel zitten en de plannen bespreken. DTM is een aansprekende klasse met bovendien een race in Zandvoort, maar ook WEC spreekt steeds meer tot de verbeelding. Ik ga in ieder geval door met racen."

"Ik ben zwaar teleurgesteld in de teamleiding", zegt Van der Garde tegen de Telegraaf. "Men is het moreel besef volledig kwijtgeraakt. Je kunt niet twee stoeltjes dubbel verkopen en dan denken dat er niets gebeurt. Ik denk dat het team een moeilijke toekomst tegemoet gaat. Kaltenborn en oprichter Peter Sauber hebben in ieder geval alle geloofwaardigheid verloren, ook richting Nasr, Ericsson en hun sponsors."

"We zijn uiteindelijk akkoord gegaan met een afkoopsom omdat ik niet op mijn geweten wilde hebben dat het team zou omvallen, maar ik vind het wel heel belangrijk dat de Formule 1 hier iets van leert om soortgelijke zaken in de toekomst te voorkomen", zegt Van der Garde. Hij stuurt vandaag ook een email met die strekking naar Alexander Würz, de voorzitter van rijdersvakbond GPDA.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden