Van der Zande mikt op derde Daytona zege op rij

door Tim Koenders
310a-d67a-4269-4cefae4bfcb0_bef78270e3081aa65de55f84d9e0a7d175b78f30

Renger van der Zande neemt later deze week deel aan de 24 uur van Daytona. Renger zal met zijn team de race als zevende aanvangen. De Nederlander heeft er erg veel zin in en hoopt dat hij de race voor de derde achtereenvolgende keer kan winnen.

“We hebben drie dagen getest waarvan dit jaar voor het eerst een honderd minuten race, die race was voor ons erg belangrijk. Ik rijd dit jaar voor een nieuw team, Chip Ganassi Racing. Het is een erg bekend team in Amerika, ze rijden in de Inycar en in de NASCAR en dus ook in de IMSA. In de Cadillac mogen Kevin Magnussen, Scott Dixon en ik de 24 uur van Daytona rijden. Op donderdag gaan we trainen, de kwalificatie is eigenlijk al geweest. Dat was namelijk de uitslag van die honderd minuten race.”

Uiteindelijk is het team niet verder gekomen dan de zevende plaats tijdens die race. Ze zullen dus als zevende moeten starten. “Het was niet best, we maakten een strategische fout. We bleven te lang op de regenbanden rijden waardoor we erg veel tijd verloren. De snelheid van de auto is erg goed, erg knap hoe ze die zo snel op orde hebben kunnen krijgen. Ik heb er zin in, we hebben hem twee keer op rij gewonnen dus het is tijd voor een derde keer.”

De hele update van Renger van der Zande is te horen op Grand Prix Radio.

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen