Van Kalmthout gaat 24 uur van Daytona rijden

RinusVeeKay

Rinus van Kalmthout gaat zijn debuut maken tijdens de 24 uur van Daytona. In januari volgend jaar stapt de Nederlander in bij de LMP2-formatie van DragonSpeed. 

Rinus 'Veekay', waaronder Van Kalmthout in Amerika beter bekend staat, kende een geweldig debuutseizoen in de IndyCar Series. Hij wist zijn eerste poleposition te scoren, finishte één keer op het podium en Van Kalmthout werd bovendien 'Rookie of the year' tijdens het afgelopen seizoen.

Zijn prestaties hebben ertoe geleid dat het team van DragonSpeed op de deur klopte en hij tijdens de 24 uur van Daytona kan laten zien wat hij in huis heeft. De 20-jarige Van Kalmthout wordt teamgenoot van: Rob Hodes, Garett Grist en Ben Hanley.

''Mijn doel is om met DragonSpeed te strijden voor de klasse-overwinning op Daytona'', laat Van Kalmthout weten. ''Wij hebben een sterk rijderskwartet en het team heeft vorig jaar bewezen de eerste plaats te kunnen veroveren. Ik kan niet wachten om mijn endurancedebuut te maken en voor de podiumplaatsen te vechten. Uiteraard ben ik de teamleiding van DragonSpeed, teambaas Elton Julian en initiatiefnemers Rob Hodes en Charles Crews dankbaar voor deze kans'', besluit Van Kalmthout.

https://twitter.com/rinusveekay/status/1341427721239474176

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen