Van Lagen: "Hoop het seizoen goed af te kunnen sluiten"

400019600787_312365

Voor Jaap van Lagen is het een Porsche Supercup-seizoen waarin alles nog niet echt meezit. De Nederlander viel al twee keer uit met een lekke band en de resultaten zijn nog niet zo goed als hij zelf gehoopt had. "Ik had echt wel verwacht om meerdere keren voor het podium te kunnen strijden dus dat valt tegen", vertelt Van Lagen aan Grand Prix Radio.

"We hebben alweer de zesde race van de Porsche Supercup verreden. Het hele seizoen zit het al best wel behoorlijk tegen. Ik ben twee keer uitgevallen met een lekke band en een paar tegenvallende resultaten ook", verzucht Van Lagen. Zijn seizoen gaat lang niet zo voorspoedig als hij gehoopt had. "Mijn beste resultaat tot nu toe is een vijfde plek. Ik had echt wel verwacht om meerdere keren voor het podium te kunnen strijden, dus dat valt tegen."

In het gedrang

Het afgelopen weekend kwam Van Lagen weer in actie op het circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. "Afgelopen weekend gingen we best wel goed. Op vrijdag nog niet, maar daarna hebben we de setup behoorlijk aangepast. Op zaterdag hebben we tijdens de kwalificatie een mooie zesde plek gepakt met uitzicht op een mooie top 5 positie in de race."

Van Lagen had een goede start en wist meteen de vijfde plek te pakken. Door de startcrash ontstond er echter een code rood, waardoor er uiteindelijke en herstart op de grid kwam. De Nederlander kwam toen minder goed weg en raakte in het gedrang. "Links en rechts kwamen er gelijk auto's naast me en zat ik in het gedrang. Bij de eerste bocht kwam ik een beetje klem te zitten en kreeg ik wat tikken. Ik had daardoor verwacht een lekke band te krijgen, maar gelukkig ging dat goed."

Bij de herstart viel Van Lagen zo'n vijf à zes plekken terug. Hij gaf echter niet op en probeerde zich een weg naar voren te vechten. "Ik heb me goed weten terug te knokken en twee keer mazzel gehad dat twee jongens voor me zich verremden en achter mij kwamen te zitten", stelt Van Lagen. Hij kwam uiteindelijk als zevende over de finish.

In actie op Zandvoort

Met nog twee races te gaan (Spa & Monza) hoopt de Nederlander het seizoen toch nog goed af te kunnen sluiten. "In Spa verwacht ik een goed resultaat. De baan ken ik erg goed en de auto was ook vele malen beter. Het is nog niet helemaal zoals ik het zou willen hebben maar we hebben goede veranderingen gemaakt." Voor Van Lagen weer in actie komt in de Porsche Supercup, rijdt hij komend weekend eerst op het circuit van Zandvoort. Hij doet namelijk samen met Daan Meijer mee aan de Dutch Supercup Challenge, waar hij ook in actie komt in een Porschecup-auto.

De hele update van Jaap van Lagen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Frijns over DTM: “Het wil tijdens de wedstrijd nog niet echt lukken”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden