Van Lagen: 'Meer verwacht van eerste Porsche Supercup-race'

M232761

Porsche Supercup-coureur Jaap van Lagen mocht dit weekend eindelijk weer racen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Deze race liep echter alles behalve zoals hij gehoopt had. "Het was net als voor Max Verstappen een weekend om heel snel te vergeten. Ik had er echt zoveel meer van verwacht."

Van Lagen stelt 'dat het hele weekend voor geen meter liep'. Inmiddels weten ze waar het precies aan ligt, maar details worden natuurlijk niet naar buiten gebracht. Na de kwalificatie begon Van Lagen de race vanaf P12. "Dan wordt het eigenlijk al een moeilijk verhaal", vertelt de Nederlander die rijdt voor het Zwitserse team Fach Auto Tech.

"Na een goede start lagen we meteen op P10. De snelheid was goed." In de ronden daarna ontstonden er onverwacht toch problemen. "We hebben veel pech gehad. Na de tweede ronde (van de race red.) kreeg ik al een alarm vanwege een leeglopende band. In de rondes daarna liep de band zover leeg dat hij ploft. Toen was het over en uit met de race, 0 punten."

Minder races

Ondanks dit tegenvallende weekend hoopt het team de komende weken betere resultaten te behalen. "We hopen dat ik komend weekend wel lekker voorin het veld zit. De auto voelt gewoon supergoed aan en er zit veel meer in dan er dit weekend uitkwam."

Het uitvallen tijdens de race afgelopen weekend komt een stuk zwaarder aan. Normaal gesproken rijdt de Porsche Supercup namelijk 10 races, maar vanwege de huidige situatie zullen er dit jaar maar 8 races verreden worden. "We hopen dat we de komende weekenden beter gaan scoren en lekker podiums gaan pakken. Wie weet waar het dan nog kan eindigen."

De hele update van Jaap van Lagen is te horen op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden