Van Splunteren: "Gevochten om de andere rookies voor te blijven"

400019600787_312365

Voor de Porsche Supercup-coureur Max van Splunteren was het wederom een goed weekend. De Nederlander kwam als vijfde over de finish en scoort daarmee essentiële punten voor de strijd in het rookie-kampioenschap. "Ik heb wel echt hard moeten vechten om die mannen (de andere rookies red.) voor te blijven, maar wel fair, netjes en met hard racen", vertelt Van Splunteren aan Grand Prix Radio.

"Het ging eigenlijk heel goed. Vanaf de vrije training zaten we er al wel bij, maar tijdens de vrije training lag bij ons de focus meer op het ontwikkelen van de auto", legt de Nederlander uit. Zowel tijdens de vrije training als tussen de kwalificatie sets heeft het team een aantal aanpassingen aan zijn bolide gedaan.

"Dat (de aanpassingen red.) heeft eigenlijk heel goed uitgepakt voor mij en voor het hele team. Zoals je misschien wel gezien hebt, heeft Larry (Ten Voorde red.) pole position getraind, ik plek vier. In de laatste sector helaas wat verloren anders hadden we wellicht weer een een twee kunnen hebben."

De race zelf begon enorm chaotisch met een grote crash op de startfinish. Bij deze crash was een van de teamgenootjes van Ten Voorde en Van Splunteren betrokken. "Alles is verder goed met hem, maar de auto moet helaas opnieuw opgebouwd worden", vertelt Van Splunteren. Na deze grote crash was er sprake van een herstart. Normaal gesproken wil dat nog weleens een rollende start vanachter de safety car zijn, maar in dit geval werd het een herstart op de grid.

Rookie-kampioenschap

"Bij de tweede start heb ik gelijk de plek teruggepakt die ik had verloren aan Jaap van Lagen. Eigenlijk heb ik de hele race gevochten om de andere rookies voor te blijven voor het rookie-kampioenschap. Ik heb echt hard moeten vechten om die mannen voor te blijven." Van Splunteren kwam uiteindelijk als vijfde over de finish. "We hebben hele goede zaken gedaan in allebei de kampioenschappen, dus zeer tevreden."

De hele update van Max van Splunteren hoor je op Grand Prix Radio.

Lees ook: Bottas: “Zie kampioenschap door mijn vingers glippen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden