Van Splunteren na P5: "Gevoel in auto was gewoon goed"

IMG_20210627_203423_110

Max van Splunteren beleefde een sterk weekend in de Porsche Supercup. De Nederlander zat er goed bij op de Red Bull Ring in Oostenrijk en ging er uiteindelijk met de vijfde plek vandoor. Voor Grand Prix Radio blikt Van Splunteren terug op zijn raceweekend.

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk werd de tweede ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup verreden. Voor de Nederlander Max van Splunteren was het een lekker weekend. "Het ging eigenlijk best wel goed voor mij", stelt Van Splunteren. "Vanaf de eerste vrije training zaten we er goed bij en we hadden een goede en snelle auto. Ik kon gewoon goed pushen. We hebben nog wat regen gehad in de vrije training. Ook toen ging het rijden heel lekker, het gevoel was gewoon goed."

Max van Splunteren / Porsche Supercup / Oostenrijk / Red Bull Ring / 2021
Foto: Porsche Supercup

Tijdens de kwalificatie ging het ook best goed. Toen de Nederlander op zijn eerste set banden reed, had hij nog wat strubbelingen. Zijn tijd werd namelijk meerdere keren afgepakt wegens het overschrijden van track limits in bocht 9 en 10. Op de tweede set banden heeft Van Splunteren het dan ook iets anders aangepakt. "Op de tweede set heb ik iets rustiger aan gedaan bij de bochten waar track limits gelden. Ik heb wel gewoon een goed rondje neer kunnen zetten, goed genoeg voor de zesde startplek."

'Mega goede start'

Zijn goede vorm wist de Nederlander ook tijdens de race door te zetten. "Bij de start was ik mega goed weg. Ik pakte meteen een plek", stelt Van Splunteren. Hij moest echter nog wel flink vechten om deze plek vast te houden, want de hele race voelde hij de adem van de coureurs achter hem in zijn nek. "De rest van de race heb ik moeten vechten voor mijn plekkie. Ik ben wel heel fijn vijfde geworden en natuurlijk geweldig dat Larry (ten Voorde red.) heeft gewonnen vanaf pole."

De hele update van Max van Splunteren is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Olav Mol: “Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden”

Lees ook: Max Verstappen: “Had nog banden over aan het einde”

Lees ook: Hamilton: “Onmogelijk om Red Bull bij te houden”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden