Van Splunteren tiende en achtste in Porsche Supercup

M21_4102_fine

Max Van Splunteren werd in het laatste weekend van de Porsche Supercup tiende en achtste. Beide races waren van groot belang, omdat het team van Van Splunteren, GP Elite, kampioen kon worden bij de constructeurs. Van Splunteren sprak met Grand Prix Radio over de laatste twee races van het seizoen.

Het weekend stond in het teken van de kampioenschappen. Larry ten Voorde kon de titel bij de coureurs winnen en het Nederlandse team GP Elite kon de titel voor de constructeurs winnen. Het weekend begon vervelend voor Van Splunteren, die rijdt voor het team van GP Elite. "Ik werd tijdens de kwalificatie opgehouden in mijn snelste rondje. Degene voor me ging net niet lekker aan de kant, waardoor ik er last van had. Daarna kon ik nog twee redelijke tijden neerzetten, maar het was toch nét jammer", liet Van Splunteren weten. De Nederlander kwalificeerde zich voor de eerste race als elfde en voor de tweede race als tiende.

Italië / Max van Splunteren / Porsche Suepercup
Foto: Porsche AG

"Zondag was een chaotische race"

De eerste race verliep rustig voor Van Splunteren. De Nederlander won één plekje waardoor hij tiende werd, maar meer zat er ook niet in. Dat kwam mede door de gelijke snelheden volgens Van Splunteren. "Het is heel moeilijk om in te halen, omdat iedereen even hard gaat. In de top tien lag het maar drie tienden uit elkaar en dat is echt te weinig om in te halen." Desondanks was het toch al op de zaterdag feest voor het team van Van Splunteren, want teamgenoot Larry ten Voorde sleepte het kampioenschap voor de coureurs al binnen met nog één race te gaan.

GP Elite / Porsche Supercup / Max van Splunteren / Larry ten Voorde / Italië
Foto: Porsche AG

De tweede race verliep een stuk minder rustig voor Van Splunteren. "Zondag was een chaotische race, maar dat was wel gaaf. Er gebeurde zoveel en er was zoveel actie." Ook voor Van Splunteren gebeurde er veel. De Nederlander had namelijk een mindere start, omdat zijn koppeling te heet werd en begon te rollen. Van Splunteren verloor daardoor twee plaatsen, maar kon zich terug vechten naar P8. Het feest werd compleet voor Van Splunteren, omdat GP Elite de constructeurstitel binnensleepte.

Lees ook: Larry ten Voorde prolongeert Porsche Supercup-titel

Lees ook: George Russell alweer in de punten: “Het is ongelofelijk”

Lees ook: Sebastian Vettel: “Race was klaar na eerste ronde”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden