Vandaag 2 jaar geleden: Charles Leclerc's eerste pole-position

190039-bah

We hebben de Grand Prix van Bahrein van dit jaar nog vers in het geheugen staan, maar vandaag exact twee jaar geleden verbaasde Charles Leclerc de autosportwereld. De Monegask pakte in zijn tweede race voor Ferrari pole-position voor de Grand Prix van Bahrein van 2019, een ongetwijfeld onvergetelijke dag voor Leclerc, die toen zijn eerste pole-position van zijn carrière kon opschrijven. 

Bijna het hele weekend was Leclerc al de snelste, in vrije training één en drie en in de gehele kwalificatie tot het laatste beslissende deel toe. Iedereen wist dat het ging om Vettel en Leclerc, de Mercedessen konden de hoge topsnelheid van de Ferrari simpelweg niet bijbenen. Direct in de eerste run stond Leclerc bovenaan, de jonge Monegask leek zijn teamgenoot met vier wereldtitels al in zijn tweede Grand Prix te gaan verslaan.

De tweede en laatste run 

De tweede beslissende run volgde, Hamilton kwam twee tienden tekort, Bottas drie. De mannen van Mercedes hadden de tweede startrij maar het werd een Ferrari die pole ging pakken. Vettel kwam de laatste bocht uit en haalde het niet, dat kon maar één ding betekenen: Pole-position voor de 21-jarige Monegask die zijn tijd zelfs nog wist te verbeteren: 1.27.866

190018-bah-700x467
Foto: Scuderia Ferrari

Een talent voor de toekomst

Op zondag leek Leclerc onderweg te zijn naar de overwinning, maar door een motorisch probleem was hij een 'sitting duck'. Hamilton won de race maar de toon was gezet: Ferrari heeft weer een supertalent in huis waar we ongetwijfeld nog veel van gingen en gaan horen.

Lees ook: Leclerc: ”Goede stap vooruit gemaakt”

Lees ook: Mol: “Als Mercedes verslagen kan worden lijkt het nu” 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden