Vandoorne wint in New York en verovert leiding kampioenschap

1-_W6I0283

De zesde Formula E Race at Home challenge is gewonnen door Stoffel Vandoorne. De Belg verzilverde zijn pole position en veroverde daarnaast de leiding om het kampioenschap. Pascal Wehrlein werd tweede, Oliver Rowland derde.

De race vond plaats op het virtuele stratencircuit van New York City. Stoffel Vandoorne zette tijdens de kwalificatie het snelste rondje op de klokken. Het was voor de Belg alweer zijn vierde pole position in zes races. Kampioenschapsleider Pascal Wehrlein kwalificeerde zich als tweede, maar moest vanwege een grid penalty vanaf P7 starten.

Zonder de door Audi geschorste Daniel Abt, vertrokken de coureurs voor de 15 ronden durende race. Maximilian Günther, de nummer drie in het kampioenschap, was het grootste slachtoffer van een incident in de eerste bocht. Die chaos was koren op de molen van pole sitter Vandoorne. De Mercedes coureur sloeg direct een gat van bijna vijf seconden richting Neel Jani. 

Achter Vandoorne ontbrandde het gevecht om het podium met nog vijf ronden te gaan. Eerst verschalkte Oliver Rowland, winnaar van de vorige race in Berlijn, Neel Jani. Nog geen twee bochten later glipte ook Pascal Wehrlein de Porsche coureur voorbij. In dezelfde ronde moest vervolgens Rowland zijn hoofd buigen voor de leider in het kampioenschap. 

Het gevecht zorgde ervoor dat Vandoorne een zorgeloze race kende. Hij kwam met bijna 20 seconde voorsprong op Wehrlein als winnaar over de finish. De Duitser wist Oliver Rowland nipt achter zich te houden. Voor Vandoorne betekent het zijn eerste overwinning in het Race at Home challenge kampioenschap.

Dankzij zijn overwinning in New York neemt Vandoorne ook de leiding om het kampioenschap over van Pascal Wehrlein. Slechts twee punten scheiden de Mercedes en Mahindra coureur nu. Het seizoen wordt volgende week afgesloten tijdens het finaleweekend waarin er dubbele punten te verdienen zijn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden