Veel bekende achternamen in Formule 3 2021

Victor-Martins-MP-Mototsport-C-Formula-Motorsport-Limited

Komend weekend begint ook voor de Formule 3 het raceseizoen. In Barcelona rijden de jonkies hun eerste drie races van het jaar. De Nederlandse blikvanger in de Formule 3 zal dit jaar Tijmen van der Helm zijn. De pas zeventienjarige coureur rijdt dit jaar voor MP Motorsport en zal proberen hoge ogen te gooien.

Naast Tijmen van der Helm rijdt er nog een heel aantal opvallende namen in de Formule 3. Arthur Leclerc zal door zijn achternaam heel wat schijnwerpers op zich gericht krijgen, het broertje van Charles Leclerc rijdt dit jaar voor Prema. Voor David Schumacher zal dit niet anders zijn. Het neefje van Michael en zoontje van Ralf Schumacher rijdt dit jaar voor Trident. Ook Juan Manuel Correa maakt dit jaar zijn rentree in de autosport. De laatste keer dat de Amerikaan in een Formulewagen zat was meer dan anderhalf jaar geleden tijdens het bizarre ongeluk op Spa-Francorchamps. Correa rijdt dit jaar voor ART.

De laatste opvallende naam van dit seizoen is Logan Sargeant. De 20-jarige Amerikaan werd afgelopen seizoen derde in de Formule 3 maar het verschil met de nummer één was maar vier punten. Sargeant zal dit jaar ongetwijfeld gaan proberen om kampioen te worden. Zeker omdat dit al zijn derde jaar in de Formule 3 wordt.

Calan-Williams-Jenzer-Motorsport-C-Formula-Motorsport-Limtied-700x467
Foto: MP Motorsport

De Kalender

De Formule 3 rijdt dit jaar, net als de Formule 2, drie races per weekend: twee op de zaterdag en één op de zondag. Een weekend met een dip kan je dus al snel héél veel punten kosten. Dit jaar strijkt de Formule 3 neer op acht verschillende circuits, te beginnen in Barcelona komend weekend. Op 5 september komt de Formule 3 naar Nederland om daar drie races op Zandvoort af te werken. De laatste ronde vindt plaats in Austin, Texas.

De volledige kalender:

  1. Spanje (8-9 mei)
  2. Frankrijk (27-28 juni)
  3. Oostenrijk (4-5 juli)
  4. Hongarije (1-2 augustus)
  5. België (29-30 augustus)
  6. Nederland (5-6 september)
  7. USA (24-25 oktober)

Wil je op de hoogte blijven van het actuele nieuws rondom de Formule 3? Luister dan naar Grand Prix Radio en check de app.

Lees ook: Formule 3 stelt wintertest Jerez uit wegens inreisverbod 

Lees ook: F1 aan Tafel: Ricciardo wordt wakker

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden