Veel last van wind in bocht 15 volgens Lance Stroll

GP2106_080614_69I6642

Lance Stroll zorgde in de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan voor de eerste code rood. De Canadees parkeerde zijn Aston Martin in de muur van bocht vijftien. Stroll liet na afloop van de kwalificatie weten dat bocht 15 op zichzelf een lastige bocht is, maar dat de wind op zaterdag ook een grote rol speelde.

"Ik denk dat de moeilijkheid in de aard van de bocht zit. Het lastige zit hem in het aanremmen voor de bocht. Soms haal je de bocht en soms niet. Mijn remmen blokkeerden en daardoor kwam ik de bocht iets te snel in", liet Stroll tegenover Ziggo Sport weten.

Rugwind in bocht 15

In de afgelopen dagen ging het niet alleen voor Stroll mis in die bewuste bocht vijftien. Op vrijdag was het Charles Leclerc. Max Verstappen kende hetzelfde lot in de derde vrije training en Antonio Giovinazzi parkeerde zijn auto vlak na Stroll in de muur in Q1.

Volgens Stroll maakt de wind die er dit weekend staat de bocht nog iets lastiger. "De rugwind was erg aanwezig, daarbij komt de bocht zelf, die is iets off camber en je remt naar rechts wat het makkelijker maakt om te blokkeren. Maar het was gewoon mijn eigen schuld."

De Aston Martin-coureur start de race op zondag vanaf een negentiende plek voor Giovinazzi die als laatste zal starten.

Lees ook: Ricciardo: “Zondag gebruik maken van de vrije bandenkeuze”

Lees ook: Leclerc op pole na rommelige kwalificatie in Bakoe

Lees ook: Valtteri Bottas: “Reed op de limiet, kon niet sneller”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden