'Veiligheidsplan voor races in Oostenrijk vanochtend verzonden'

spielbergthursday12-624058

Binnenkort zal het duidelijk worden of we begin juli echt gaan racen. Het veiligheidsplan voor de Grands Prix in Spielberg wordt dit weekend door het Oostenrijkse Ministerie van Volksgezondheid bekeken.

Hoewel Chase Carey ervan overtuigd is dat begin juli de Formule 1 van start kan gaan, is er nog steeds niks bevestigd door de Oostenrijkse autoriteiten zelf. Dit weekend kan daar verandering in komen als er onder meer een videoconferentie wordt gehouden, zo meldt Speedweek. Volgens Helmut Marko zou er vanochtend een veiligheidsprotocol zijn verstuurd, nadat minister Anschober afgelopen donderdag beweerd had nog niks te hebben gezien. Mede door de voorbereidingen die er zijn getroffen lijkt het erop dat niks meer een GP in de weg staat, maar op groen licht moet nog even worden gewacht .

Onder meer zal er rekening gehouden moeten worden met onvoorziene omstandigheden. Lokaal personeel zal geminimaliseerd worden, zodat de verspreidingskans van het coronavirus zo klein mogelijk is. Verder wordt er gekeken naar hoeveel mediapersoneel het weekend mag bezoeken.

Belangrijk detail blijft echter dat na de races in Oostenrijk heel het Formule 1 circus vijf dagen in quarantaine moet. Als daar problemen door ontstaan zou het ook nog mogelijk zijn om eerst naar Hongarije af te reizen, omdat daar begin juli de grenzen mogelijk weer opengaan. Toch lijkt het erop dat na Oostenrijk er gewoon in Engeland geracet zal worden.

Volgens Chase Carey stevent de Formule 1 nog altijd op een seizoen met 15-18 races af. Als er aan de voorgestelde eisen worden voldaan staat vrijwel niets een seizoenstart in Oostenrijk in de weg.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen