"Verplichting van coureurs om fans te vermaken via streams"

WilliamsF1_959_HiRes

George Russell vindt het vermaken van fans door middel van streams een verplichting van de coureurs richting de fans. Vooral nu zij geen races kunnen zien door de coronapandemie.

Russell die gisteren nog wist te winnen in de Virtual Grand Prix Series, is één van de actievere streamers van de huidige grid. Samen Charles Leclerc, Alexander Albon en Lando Norris komen ze uit in de gekste en meest serieuze races, van IndyCar tot en met racen op grasmaaiers.

"Van onze kant is het een soort van verplichting om een show te geven en al die F1-fans te vermaken die nu niets te kijken of te volgen hebben", zegt de Williams-coureur in gesprek met Autosport. Desondanks is Russell nieuw met het fenomeen streamen. "Streamen is iets wat ik niet eerder deed, maar ik vind het ontzettend leuk. Het is een makkelijke manier om te laten zien wie je echt bent."

De Virtual Grand Prix Series kost wel meer tijd dan hij verwacht had, maar dat vindt hij ook niet erg. "Het is heel snel competitief geworden, wat ertoe heeft geleid dat ik uren en uren achter mijn computerscherm heb gezeten op de simulator. Het is niet noodzakelijk iets wat ik doe met mooi weer. Ik kan ook zonder shirt buiten in de tuin zitten te bruinen. Maar dat is nodig om competitief te zijn. Ik geniet er van tot dusver."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden