1018515529-LAT-20210328-GP2101_144648_ONZ4159-875

“Nikita Mazepin heeft veel bijnamen en dat gaat aan hem vreten." Dat zegt Michael Bleekemolen, oud F1-coureur en ondernemer, bij de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio: F1 aan Tafel. Volgens Bleekemolen zal de negatieve reputatie van Nikita Mazepin zijn Formule 1 carrière belemmeren. Presentator van de podcast, Mattie Valk, vertelt dat Mazepin een heel moeizame start heeft gemaakt aan het begin van zijn formule 1 carrière.

De Rus heeft onder andere de bijnaam “Mazespin” gekregen. Valk: “Mazepin spinde in de vrije training, kwalificatie en tijdens de race.” Na de race heeft hij verteld dat het zijn eigen domme fout was en dat hij erg boos was op zichzelf.

Volgens Bleekemolen is het vervelend om zo aan je seizoen te beginnen, want hij moet nog een jaar verder. Bleekemolen: “Het zal nog vervelender worden, want hij rijdt ook niet in de beste auto.”

Valk: “We hebben hier wel eens gezegd dat Mazepin hoger gaat eindigen dan Schumacher.”

Teambaas en winnaar van de 24 uur van Le Mans Frans Verschuur zegt dat hij blij is dat Schumacher voor Mazepin start, want dat geeft vertrouwen. Daarnaast is Schumacher een slowstarter, dus zal het vertrouwen toenemen. Verschuur: “Haas heeft geen makkelijke auto, dus ik denk dat zij het hele jaar ongeveer blijven rijden waar ze nu rijden”. Achteraan de grid dus.

MSC-MAZ-479-700x482
© Haas F1 Team Media

Haas hoopt volgend seizoen hoge ogen te gooien. “Ze hebben het geld van Mazepin nodig”, vertelt Verschuur. “Daarom hebben ze voor Mazepin gekozen en niet omdat hij zo goed is”, vervolgt Verschuur. "Als Mazepin zijn stoeltje kwijtraakt, dan komt er iemand in zijn plaats die ook genoeg geld meeneemt voor het team van Gene Haas, want geld hebben ze echt nodig."

Voormalig F1-pitreporter en auteur Allard Kalff vindt Haas kansloos, net zoals Mazepin. “Ze rijden heel dure rondjes, want je betaalt veel geld voor weinig rijden. Beter dan dit wordt het niet en je zou geen eens over de man moeten praten”, aldus Kalff.

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Allard Kalff: "Ik zeg dat Alonso het einde van het jaar niet haalt" 

Lees ook: Formule 1-debutant Nikita Mazepin is jarig 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden