Verschuur in F1 aan Tafel: "Ferrari geen derde dit jaar"

20021-f1-fda-test-fiorano-day-2

"Ferrari kan niet verder wegzakken dan vorig jaar, maar ze worden echt geen derde in het kampioenschap dit jaar", zegt Frans Verschuur tegen Ronald Molendijk, in de discussie rondom Ferrari, in de podcast F1 aan Tafel. "Nu kun je zien dat je er geen verstand van hebt", zegt Verschuur lachend. 

Bram Moszkowicz vroeg aan de heren in F1 aan Tafel wat er precies met Ferrari gebeurd was vorig jaar. Daarop reageerde presentator, Mattie Valk dat hij dat beter aan Ronald Molendijk moest vragen. Aangezien hij groot Ferrari fan is. "Ferrari heeft vorig jaar gewoon even pauze genomen." Hij maakt lachend een vergelijking met zijn eigen Italiaanse auto's: "Ik heb zelf altijd Italiaans gereden met lampjes die het toen weer wel en niet deden. Een deur die wel of niet open gaat. Maar ze maken wel altijd waanzinnig mooie auto’s om te zien. De eerste twee à drie jaar rijden ze ook heel goed. En dat is wat er nu dus eigenlijk bij Ferrari gebeurt."

Molendijk is wel optimistisch over het team. Hij zegt dat Ferrari vanaf dit jaar weer op zal krabbelen en is van mening dat ze dit jaar derde in het kampioenschap wordt. Frans Verschuur legt uit dat het probleem is ontstaan toen Michael Schumacher wegging bij het team. Met zijn vertrek gingen er een meerdere werknemers weg waardoor het management veranderde in grotendeels alleen Italianen. "En met alle respect: dat gaat niet", zegt Verschuur.

Vergelijking met McLaren

Verschuur denkt ook dat het ergste leed nog niet geleden is. Dat ze nog verder zakken dan vorig seizoen gelooft hij niet, maar net zo optimistisch als Molendijk is hij ook niet. Hij is van mening dat teams zoals Aston Martin en McLaren erop gebrand zijn om het goed te doen dit jaar. "Ferrari moeten weer van helemaal onderaan opkrabbelen." Als vergelijking neemt Verschuur, McLaren: "Toen het slecht ging met McLaren hebben ze de hele top eruit geveegd. Allemaal! Dat is twee jaar geleden gebeurd en ze zijn weer opnieuw begonnen en daar zie je nu een beetje de resultaten van. Bij Ferrari blijven dezelfde mensen zitten dat moet gewoon niet."

Dat er verschillende factoren van invloed zijn op de prestaties van Ferrari is duidelijk volgens Verschuur en Molendijk. Verschuur zegt wel dat de motor van Ferrari waarschijnlijk als eerste weer op niveau zal zijn. "En welke rijder er dan in de auto gaat zitten, maakt niet uit."

De complete aflevering van F1 aan Tafel van deze week kun je hier beluisteren:

 

Lees ook: F1 aan Tafel: ''Balance of Performance zal aanfluiting zijn''

Lees ook: Giovinazzi droomt nog steeds van Ferrari-zitje

Lees ook: Ferrari heeft nieuwe bolide voor het eerst gestart

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden