Verstappen: “Alles zal perfect moeten gaan”

door Hidde Wissels
verstappen-red-bull-formule-1

In aanloop naar het tweede raceweekend van 2021 blikt Max Verstappen op Verstappen.com vooruit op de Grand Prix van Imola. De Nederlander kent een prima start van het seizoen, maar hij weet dat Red Bull perfect moet zijn om Mercedes dit seizoen te verslaan. 

Verstappen wist op overtuigende wijze poleposition te pakken in Bahrein, maar wist deze op zondag niet te verzilveren in een overwinning. Lewis Hamilton en Mercedes lieten zien waarom ze nog altijd de favoriet zijn in het wereldkampioenschap, door met de winst aan de haal te gaan.

“Zelfs als we hadden gewonnen, dan zijn er altijd dingen die we moeten verbeteren”

“Er zijn natuurlijk altijd dingen die we beter kunnen doen, maar dat is altijd makkelijk roepen na een raceweekend”, begint Verstappen. “Als team zijn we altijd op zoek naar verbetering, maar dat is iets waar we constant aan werken, we willen altijd vooruit denken. Zelfs als we de race in Bahrein hadden gewonnen, dan zijn er altijd dingen om te verbeteren, vooral als je strijdt tegen een team dat zeven keer wereldkampioen is geworden, dus dat is wat we zullen blijven doen in Imola. Ik ben klaar voor de strijd en er is nog een lang seizoen te gaan”, aldus Verstappen.

''Natuurlijk was de race in Bahrein een geweldige start van het seizoen. Het was een positief weekend qua prestaties, maar dat zijn geen garanties voor Imola'', gaat Verstappen verder. ''We hadden een positieve start van het seizoen, dus hopelijk kunnen we dat vasthouden, maar het zal niet gemakkelijk zijn en alles zal perfect moeten gaan om onze voornaamste concurrent te verslaan.''

“Ik wil proberen elke afzonderlijke race te winnen”

De 23-jarige coureur vindt dat de auto van dit jaar niet te vergelijken is met de auto van 2020, vanwege de verschillen in het reglement. Verstappen kan niet voorspellen hoe goed Red Bull voor de dag gaat komen in Imola, omdat het daarvoor nog te vroeg is in het seizoen.

''Ik ben relaxed in aanloop naar het raceweekend in Imola, ik kijk er naar uit om er terug te keren. Vorig jaar hadden we een behoorlijk goede race tot aan het probleem met de band. Nogmaals, het is nog te vroeg in seizoen om te weten hoe we zullen presteren, we zullen moeten afwachten wat er op de baan gebeurt. De wil komt van binnenuit en het liefst wil ik proberen om elke afzonderlijke race te winnen. Laten we dus eens zien of we nog een stap kunnen zetten.''

Lees meer: 

Coulthard: ''Het is Verstappens jaar om voor de titel te gaan''

Marko optimistisch over toekomst Verstappen

Red Bull komt met updates voor Imola

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden