Verstappen baalt: ''Honda is erg belangrijk geweest''

door Hidde Wissels
Max-Verstappen-Sotsji

Max Verstappen vindt het jammer dat Honda heeft besloten om na 2021 uit de Formule 1 te stappen. Dat vertelt de 23-jarige in zijn vooruitblik op de Grand Prix van de Eifel. 

Honda maakte vorige week vrijdag bekend het contract na 2021 niet te zullen verlengen. Honda gaat zich focussen op de IndyCar, waar het onlangs juist het contract mee verlengde. Verstappen baalt van de beslissing, omdat er een goede relatie met Honda is en de Nederlander prijst de toewijding van de Japanners.

''Het is natuurlijk jammer dat Honda de Formule 1 verlaat'', vertelt Verstappen op Verstappen.com. ''Vooral omdat we zo'n goede relatie hebben en we echt de toewijding zien van de mensen die bij het project betrokken zijn, wat altijd erg belangrijk voor me is geweest. Voor wat dat op dit moment betekent en waar we op gefocust zijn, is er niets veranderd. We hebben nog de rest van dit seizoen en volgend seizoen om ons samen op te richten en we proberen nog steeds elke race op het podium te eindigen, dat is een goed doel voor ons. We willen ervoor zorgen dat we altijd de resultaten maximaliseren.''

Verstappen gaat zich met een relaxed gevoel naar het komende raceweekend toewerken en hij heeft zin om voor het eerst in de Formule 1 op de Nürburgring te rijden.

''Ik voel me goed voorafgaand aan het weekend. Ik ben heel relaxed en kijk ernaar uit om op een circuit te rijden waar we met de Formule 1 nog niet geweest zijn, tenminste ik nog niet. Het is spannend omdat het nog onbekend is, net zoals Mugello. Ik heb sinds de Formule 3 niet meer op de Nürburgring geracet, dus ik kijk ernaar uit om te zien wat er met een Formule 1-auto kan. Het is een erg technisch circuit, ik vind het leuk. Er kan wat regen gaan vallen, dus hopelijk maakt dat het raceweekend nog interessanter'', besluit Verstappen.

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen