Verstappen denkt dat Ferrari voor Sainz gaat kiezen

Max_Verstappen_Carlos_Sainz_Scuderia_Toro_Rosso

Max Verstappen denkt dat Ferrari voor Carlos Sainz gaat kiezen als de vervanger van Sebastian Vettel bij Ferrari. De 22-jarige moest een keuze maken tussen Sainz of Daniel Ricciardo, wiens naam ook rond gaat als mogelijke nieuwe teamgenoot van Charles Leclerc. 

Ferrari maakte op dinsdagochtend bekend dat het aflopende contract van Sebastian Vettel niet wordt verlengd. Daarmee is de stoelendans in de Formule 1 voor 2021 al vroeg geopend.

Verstappen reageerde dinsdagavond op het nieuws tijdens een Q&A samen met David Coulthard voor Puma. ''Er werd al even gespeculeerd of Vettel door zou gaan bij Ferrari of niet. Vandaag is bekend geworden dat hij niet doorgaat'', begint Verstappen.

''Ik denk dat we ook snel zullen horen wie de vervanger zal zijn. Ik ben het zeker niet, dat kan ik je vertellen. Ik ben bij Red Bull. Ik zag wat vragen komen of ik naar Ferrari zou gaan, maar dat ga ik niet. Het is wat het is. Iemand anders krijgt nu de kans om voor Ferrari te rijden en het is natuurlijk een geweldig team en ik weet zeker dat ze de juiste beslissing zullen nemen over de volgende coureur."

De namen van Sainz en Ricciardo doken al snel op als mogelijke vervangers van Vettel. Verstappen is van zowel Sainz als Ricciardo teamgenoot geweest bij respectievelijk Toro Rosso en Red Bull Racing. Coulthard vroeg aan Verstappen of hij dacht dat het stoeltje zou gaan naar iemand met een Italiaans klinkende naam of diegene met de Spaans klinkende naam. Hintend naar de namen van Ricciardo en Sainz.

''Ik denk dat het niet de Italiaanse klinkende naam wordt'', zei Verstappen. ''We moeten het maar zien. Uiteindelijk is het maar een gok. We zullen moeten afwachten'', besluit Verstappen.

Verschillende media melden dinsdagavond dat Ferrari binnen twee dagen de komst van Sainz naar Ferrari bekend gaat maken.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen