Verstappen: ''Er zit totaal geen balans in de nieuwe banden''

door Hidde Wissels
Verstappen-bahrein

Max Verstappen kwam na afloop van de vrije trainingen op de vrijdag voor de camera van Ziggo Sport, om zijn openingsdag te bespreken in Bahrein. 

Verstappen kende een rommelige eerste training waarin hij zesde werd. Tijdens de tweede oefensessie ging het beter en zette hij op de mediumband de tweede tijd neer.

''Ik heb hier best wel wat uitvalbeurten of problemen gehad'', vertelt Verstappen. ''Het asfalt is best wel ruw en met dat zand eromheen is er best wel weinig grip. We hadden wat dingen in de eerste training op de auto zitten die niet na behoren werkten en daarom kon ik dus niet veel rijden en dat is jammer.''

De nieuwe banden van Pirelli konden ook Verstappen niet bekoren. Net als Lewis Hamilton, is de Nederlander ook kritisch op de Italiaanse bandenleverancier.

''Kijk, als ze weten wat ze aan het doen waren, is het nuttig.'', vertelt Verstappen over de bandentest van Pirelli. ''Maar we rijden nog steeds op de banden van 2018 dus dat betekent dat het eigenlijk niet normaal is. Als ze nieuwe banden maken zijn ze langzamer en zit er totaal geen balans in de band.''

Teamgenoot Alexander Albon ging er hard af tijdens de tweede vrije training. Verstappen vindt het zonde voor zijn teamgenoot, maar het gaat hem te ver om medelijden met de Thai te hebben.

''Niet aanstellen dat hoort erbij. Als mensen denken dat je daar medelijden mee moet hebben, nou niet echt. Het is niet fijn voor jezelf dat je auto plat rijdt en helemaal in de sessie waar het om draait'', besluit Verstappen.

https://youtu.be/W8UeHT4hGuo

 

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen