Verstappen gebruikt geen hoofdsteun: "Mijn vader lachte me uit"

Max-Verstappen-Nurburgring

De Formule 1 keert dit weekend terug op Istanbul Park. Het Turkse circuit wordt gekenmerkt door hoge snelheidsbochten. Max Verstappen heeft aangegeven dat hij, ondanks de hoge g-krachten, geen gebruik gaat maken van extra hoofdsteuntjes. 

Na negen jaar afwezigheid op de kalender keert de Formule 1 dit weekend terug op het bochtige Istanbul Park. Het circuit bestaat uit een aantal zeer snelle bochten zoals de vierdubbel doordraaiende bocht 8. Het is dan ook geen verrassing dat het circuit geliefd is bij coureurs. "Het ziet er heel interessant uit", vertelt bijvoorbeeld Max Verstappen. "Ik kan me herinneren dat ik dit circuit vroeger veel speelde op de oude F1 games, omdat ik altijd vond dat dit een zeer gave baan is. Ik kijk er dus naar uit om hier zelf te gaan rijden. Ik denk dat bijvoorbeeld bocht 8 vol gas zal zijn, maar je hebt dan de g-krachten een lange tijd op je lichaam. Dat is best gaaf", vertelde de Nederlander aan Formula1.

De laatste keer dat Formule 1-auto's op Istanbul Park reden, werden soms al de grens van 5G aangetikt. Verstappen werd daarom gevraagd of hij gebruik gaat maken van extra padding ter ondersteuning van de nek. "Ik herinner me mijn allereerste F3-test die ik deed, na een dag kon ik mijn nek niet meer recht houden en toen moest ik de padding erin doen. Mijn vader lachte me uit omdat ik dat gebruikte, en sinds die dag weiger ik padding naast mijn hoofd te leggen."

"Ik heb liever dat mijn hoofd eraf valt, dan dat ik met die padding rondrijd. Dus dat zal dit weekend ook zo zijn", aldus de Limburger.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen