Verstappen heeft geen spijt van verdedigende actie op Ocon

AP-1XKEE4TK91W11_news

Max Verstappen heeft twee weken na zijn aanvaring met Esteban Ocon op Interlagos geen spijt van zijn verdedigende actie op de Fransman. De Nederlander werd door de Force India-coureur, die zichzelf van een ronde achterstand wilde ontdoen, in de rondte getikt en verloor zijn leidende positie.

"Nee, ik zou achteraf gezien niets anders doen", zei Verstappen donderdag op de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi.

"Even daarvoor haalde ik Lewis Hamilton in en pakte daarmee de leiding. Dit seizoen gaat het heel erg om bandenmanagement. Ik was na die inhaalactie mijn banden aan het sparen. De Force India reed anderhalve seconde achter ons, terwijl ik rustig aan deed. Hij wilde me inhalen en bij me wegrijden, maar dat zou hem niet gelukt zijn. Twee rondes later had ik hem weer in moeten halen, wat ongunstig voor mijn banden zou zijn geweest."

Verstappen vervolgde: "Het is voor buitenstaanders heel makkelijk om te zeggen dat ik wat anders had moeten doen, maar je verwacht niet dat je wordt aangetikt door een achterblijver. Bovendien hebben de mensen die dat zeggen geen idee hoe het is om in een Formule 1-auto te rijden."

Ocon, die aan de andere kant van de desk zat, wilde niet te veel woorden vuil maken aan het incident. "Het is nooit goed als je met de race-leider in contact komt. Die situatie is erg vervelend. Ik heb het inmiddels achter me gelaten en kijk vooruit naar dit weekend."

'Had ik dan zijn hand moeten schudden?'

Ook van het handgemeen met Ocon na afloop heeft Verstappen geen spijt. "Ik was op excuses uit en had een andere reactie van hem verwacht. Voor mijn doen was ik nog erg rustig. Ik had de race kunnen winnen. Wat verwachten jullie dan dat ik doe? Zijn hand schudden? Ik denk dat het een normale reactie was. Jullie weten niet wat er is gezegd."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden