Verstappen: ‘liever onbetrouwbare dan langzame motor’

1920x1080-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-GP-Singapore-2018-1

Een opmerkelijke uitspraak van Max Verstappen bij Sky Sports. De Nederlander zei liever een onbetrouwbare Honda-motor te hebben dan een “structureel langzame”. Zijn team heeft dit seizoen afscheid genomen van Renault.

Het maakt Verstappen niet uit wanneer hij volgend seizoen zijn Honda-krachtbron “opblaast”, zo lang hij maar in staat is om er races mee te winnen. Het lijkt een tegenstrijdigheid, maar de Red Bull-coureur neemt een sporadische uitvalbeurt voor lief als de motor maar competitief is over het gehele seizoen.

Wat dat betreft kan de Limburger zijn hart ophalen. De nieuwe motor heeft daadwerkelijk meer paardenkrachten. Toch zijn er nog zorgen betreft de betrouwbaarheid van de Honda-motor. Toro Rosso reed in 2018 al met de nieuwe krachtbron en scoorde meer gridpenalties dan welk team dan ook. Verstappen maakt zich er geen zorgen om.

Uitvalbeurt

“Ik denk dat het afgelopen jaar al aardig was”, aldus de Nederlander tegenover Simon Lazenby en Nico Rosberg. “Ze (Toro Rosso) hebben ook een boel motoren gebruikt omdat ze dat konden, omdat ze toch al achteraan stonden of omdat er wat gebeurde.” Verstappen zou een incidentele uitvalbeurt voor lief nemen met een krachtige motor: “Ik zou liever, zeg maar, een race willen winnen en de motor in een andere race opblazen, dan met een motor te rijden die structureel langzaam is.”

De Red Bull-coureur eindigde als vierde in het wereldkampioenschap bij de coureurs en won twee races in 2018. De laatste vijf races stond hij bovendien op het podium. Of Verstappen die resultaten ook in het komend seizoen kan behalen is afwachten geblazen. “Het ziet er allemaal veelbelovend uit, maar ik wil realistisch blijven. Allereerst moeten we een nieuwe auto bouwen en de motor moet niet alleen betrouwbaar maar ook krachtig zijn”, aldus Verstappen. Verstappen bevestigde dat topontwerper Adrian Newey weer nauw betrokken is bij het ontwerp van het nieuwe chassis, dus op dat vlak zit het volgens de Nederlander wel snor: “Dat is erg positief”, aldus Verstappen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen