Verstappen: ''Hungaroring leuke baan om te rijden''

AP-24H46SKKW1W11_news

Na twee Grands Prix in Spielberg verhuist de Formule 1 deze week naar Boedapest voor de derde race van het seizoen. Op zijn officiële website blikt Max Verstappen alvast vooruit. 

Verstappen vond het een mooie kans om twee weekenden achter elkaar op hetzelfde circuit te rijden, maar is blij dat er nu op een ander circuit geracet gaat worden.

''Ik denk dat twee weken op hetzelfde circuit rijden wel genoeg is'', begint Verstappen tegenover Verstappen.nl. ''Het was mooi om de kans te hebben tweemaal op dezelfde baan te rijden en daarbij verschillende set-ups uit te proberen op de auto en de data van de back-to-back races te correlleren. Toch zijn we nu wel toe aan een nieuw circuit. Na een lastig eerste weekend, was het goed om afgelopen zondag op het podium te staan. Het was een mooie beloning voor het team. Nu kijk ik uit naar komend weekend, omdat de Hungaroring een erg leuke baan is om op te rijden in onze auto’s met veel downforce.''

Het is afwachten hoe competitief Red Bull Racing dit jaar gaat zijn in Boedapest. De Hungaroring heeft meer bochten en is een technischer circuit dan de Red Bull Ring.

''Ik zal uiteraard mijn uiterste best doen en we zullen zien hoe competitief we zijn tegenover Mercedes en natuurlijk de anderen. De baan is wat technischer dan Oostenrijk. Er zijn meer bochten en als je een bocht verkeerd neemt, ben je ook niet goed gepositioneerd voor de volgende bocht, vooral in sector twee. Je moet dus hard werken aan de afstelling van de auto, dat is altijd de sleutel. We hebben een stabiele balans nodig en een auto die goed reageert bij het insturen van de bochten'', besluit hij.

Verstappen keert dit weekend terug op de Hungaroring waar hij vorig jaar zijn eerste pole position uit zijn carrière wist te pakken. De 22-jarige reed op zondag bijna de hele race aan kop en had een geweldig gevecht met Lewis Hamilton. In de slotfase kon Hamilton op verse banden Verstappen alsnog inhalen, waardoor de Nederlander als tweede over de meet kwam.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen