Verstappen kijkt uit naar Turkse GP: ''Je kunt er goed inhalen''

HoPinTung

Max Verstappen heeft erg veel zin om op het uitdagende Istanbul Park in actie te gaan komen. Het is opnieuw voor Verstappen een circuit waar hij nog niet eerder heeft gereden.

De Grand Prix in Istanboel is de veertiende race van dit kalenderjaar. 2011 was het laatste jaar dat de Formule 1 neerstreek in Turkije. Verstappen kijkt er erg naar uit om zijn eerste echte kilometers te gaan maken op Istanbul Park.

''Ik kijk er naar uit om weer een nieuw circuit te bezoeken en die nieuwe banen maakt het seizoen zeker spannender'', vertelt Verstappen op zijn eigen website. ''Ik ben hier nog nooit eerder geweest en ik weet niet zeker hoeveel van de andere coureurs er al hebben geracet. Maar ik denk dat zelfs als ze er al eerder zijn geweest, het ze geen enorm voordeel zal opleveren omdat het lang geleden was.''

Verstappen heeft op de simulator al wat rondes kunnen maken en hij denkt dat vanwege de lange rechte stukken en de brede bochten er goed ingehaald kan worden.

''Het is zeker een snel circuit. Ik heb het op de simulator gereden en het hele circuit is erg leuk. Ik denk dat je er goed kunt inhalen, er zijn veel rechte stukken en de bochten zijn vrij breed, dus je kunt er aardig wat verschillende lijnen rijden wat altijd interessant is. Maar hopelijk hoef ik niet te veel in te halen!''

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden