Verstappen: 'Lulde lekker mee om van gezeik af te zijn'

AP-1XMFMKZ4H1W11_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Max Verstappen zegt na afloop van de Grand Prix in Abu Dhabi dat hij "echt niet zo veel veranderd heeft aan zijn rijstijl als sommige mensen denken".

"Het seizoen is afgelopen dus ik kan het nu gewoon zeggen: ik heb mooi meegeluld met iedereen om van dat gezeik af te zijn. Ik heb echt nauwelijks dingen veranderd", stelt de Nederlander in een interview met pitreporter Jack Plooij, dat te horen is op Grand Prix Radio.

Verstappen vervolgt: "Soms zit het gewoon even tegen en dan kom je in een negatieve spiraal terecht. Dat kan gebeuren. Heel misschien dat ik in sommige situaties heb gedacht: weet je wat, nu er toch zo veel gezeik is kan ik me beter een beetje inhouden. Maar nogmaals: als rijder zijnde heb ik verder niet echt dingen aangepast."

De Red Bull-coureur kreeg eerder dit seizoen na een reeks uitvalbeurten flink wat kritiek te verduren. Vervolgens werd hij talloze keren gevraagd naar zijn rijstijl, waar hij zichtbaar geïrriteerd door raakte.

Verstappen kon in slotfase race bijna niets zien

Pal voor de neus van Max Verstappen blies Pierre Gasly in de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi zijn motor op. De Nederlander kreeg daardoor olie op zijn helm waardoor hij niets kon zien. Verstappen eindigde de race na een moeizame start als derde.

"Dat maakte het heel moeilijk", zei Verstappen eerder op de dag. "Het was sowieso een lastige race. Bij de start schoot mijn motor in veiligheidsmodus. Gelukkig hebben we het kunnen herstellen en konden we ons terugknokken."

De Red Bull-coureur boekte op het Yas Marina Circuit zijn elfde podiumplaats van het seizoen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen