Verstappen: ''Mercedes is enorm sterk op dit soort circuits''

door Hidde Wissels
Max-Verstappen-abu-dhabi-gp

Max Verstappen heeft voor het laatst dit jaar teruggeblikt op zijn vrijdag voor de seizoensfinale in Abu Dhabi. Verstappen kende een goede dag op het Yas Marina Circuit, alleen weet hij dat Mercedes hier sterk voor de dag gaat komen.

''Het was stoffig natuurlijk, maar het was wel te doen'', vertelt Verstappen over de grip op het asfalt. ''Het is geen circuit waar je lekker een ritme kan krijgen. Sommigen vinden het leuk om hier te rijden, maar ik houd er niet van. Alexander reed met de vloer van 2021, waarmee ik reed in Portimão. Bij Red Bull zeggen ze dat hij in zijn ritme moet komen en dat ik de vloer moest testen. Toen zei ik: ''Flikker lekker op man, laat mij ook eens lekker aan een training beginnen.''

In de hairpin, voor het lange rechte stuk, worden er meerdere lijnen gereden. Verstappen legt uit hoe dat komt.

''Die ene snelle ronde heb je genoeg grip om een korte radius te doen en daarna stuurt die band gewoon niet meer in, dus vandaar dat je de binnenkant niet meer haalt. Je gaat met onderstuur de bocht in en de rechter voorband geeft dan gewoon op.''

Verstappen verwacht niet om de overwinning te kunnen strijden in het laatste raceweekend. Daarvoor is de Mercedes dit jaar, op dit soort circuits gewoon te sterk.

''Mercedes is dit jaar op dit soort circuits, waar je veel grip achter nodig hebt en vooral in die laatste sector met veel bochten, zijn ze gewoon echt heel sterk. Ik denk dat we hier ook niet iets kunnen betekenen en dat P3 het maximale is als er geen gekke dingen gebeuren'', besluit Verstappen.

https://youtu.be/rvhltwvvSRc

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen