Verstappen: “Moeten het morgen op strategie gaan doen”

SI202008150344_news

Max Verstappen kwalificeerde zich vanmiddag als derde voor de Grand Prix van Spanje. De Nederlander moest alleen beide Mercedes-coureurs voor zich dulden. De Red Bull-coureur weet niet of hij morgen Hamilton en Bottas kan aanvallen en verwacht dat zijn team weer strategisch sterk uit de hoek moet komen om het huzarenstukje van vorige week te herhalen. 

Het was voor Verstappen de eerste keer in Barcelona dat hij zich in de top drie kwalificeerde. Het gat naar Mercedes is voor de Nederlander toch nog groter dan hij had gehoopt, geeft hij toe tegenover Ziggo Sport: “Je moet altijd het geloof erin houden dat het beter kan. Het was op zich geen verkeerde ronde. De laatste paar wedstrijden stonden we er elke keer meer dan een seconde achter en nu zeven tienden. Ik denk dat het niet verkeerd ging, maar we weten dat ze enorm snel zijn over één ronde. Ik hoop dat dat morgen natuurlijk minder het geval is.”

Uit de data van de long runs op vrijdag leek het er op dat de race pace van Verstappen veelbelovend is. De Nederlander wil echter niet te hard van stapel lopen: “Laten we eerst maar even afwachten. Meestal rijden zij ook niet voluit op vrijdag. Lewis heeft op zondag altijd iets meer over, dus het is even afwachten. Het voelde goed van mijn kant, maar of het goed genoeg zal zijn om Mercedes echt aan te kunnen vallen dat weet ik niet.”

Barcelona staat ondanks het lange rechte stuk bekend als een circuit waar het moeilijk inhalen is. Ook Verstappen denk dat het lastig wordt: “Zeker met de huidige downforce op de auto’s. Al zit je binnen drie seconde van een auto, dan merk je al dat je downforce verliest. Natuurlijk win je wat tijd op het rechte stuk, maar je verliest heel veel tijd in de laatste sector. Dus als je probeert om binnen anderhalve seconde te zitten dan is het nog een stuk moeilijker. We moeten het op strategie gaan doen, tenzij je in bocht 1 of bij de start een kans ziet.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden