Verstappen na P2: “Ze hadden overal een antwoord op”

SI202011290329_news

Max Verstappen finishte de Grand Prix van Bahrein als tweede. De Nederlander bleef de hele race in het kielzog van Lewis Hamilton, maar een overwinning zat er niet in. Verstappen toonde zich na afloop van de race dan ook realistisch. “Ik probeerde in de buurt te blijven, maar ze hadden overal een antwoord op.”

Na afloop van de race is het gesprek van de dag natuurlijke de zware crash die Romain Grosjean in de openingsronde meemaakte. Ook Verstappen vertelt dat hij schrok van de beelden: “Het was beangstigend. We zagen een rode vlag, maar dat hoeft niet altijd iets ergs te betekenen. Maar ik zag op de beelden heel veel vlammen en dan weet je dat het wél ernstig is. Gelukkig is hij in orde en hoop ik dat hij spoedig herstelt.

Na een lang intermezzo werd de race weer hervat en pikte Verstappen aan bij Hamilton. De Nederlander bleef binnen een paar seconden van de wereldkampioen rijden, maar zag dat een overwinning er niet in zat: “We komen wat snelheid tekort. Ik probeerde in de buurt te blijven, maar ze hadden overal een antwoord op. We waren daarnaast niet agressief genoeg met de strategie en hadden een trage pitstop. Het is wat het is, tweede is niet slecht.”

Volgende week rijden de coureurs wederom in Bahrein, maar dan op de nog niet eerder verreden ‘Outer Track’. Verstappen verwacht ook tijdens het tweede raceweekend in de Golfstaat een gelijkaardig beeld: “Normaal gezien wordt het een lastige race in verband met de extra rechte stukken. Maar we gaan het zien, want de auto lijkt het hier goed te doen. Hopelijk kunnen we nog iets aan snelheid vinden in de bochten.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen