Verstappen na uitvalbeurt Sakhir: 'Domme actie Leclerc'

door Julia Onclin
Max-Verstappen-Nurburgring

Waar de Grand Prix van Sakhir een geweldige race was voor sommigen, zal Max Verstappen hem snel willen vergeten. Vlak na de start werd hij slachtoffer van een gretige actie van Leclerc. Zijn race eindigde in de bandenstapel. "Charles (Leclerc red.) was te enthousiast, het was gewoon een domme actie", stelde de Nederlander na afloop voor de camera bij Ziggo Sport.

Verstappen had een goede start. Hij kwam echter aardig klem te zitten achter Bottas die slecht wegkwam. De Nederlander besloot wat eerder te remmen om zo niet in een sandwich tussen Perez en Bottas terecht te komen. Charles Leclerc had echter bedacht dat hij het drietal wel even uit kon remmen. Dat ging niet heel goed, want de Monegask verremde zich en reed tegen Perez aan. Verstappen, die daar vlak achter reed, kon geen kant op en eindigde net als Leclerc in de bandenstapels.

"We rijden allemaal vooraan het veld, waarom moet je dan in de eerste ronde al zoveel risico nemen?", stelde Verstappen. "Door zijn actie kwamen er twee auto's in de banden terecht en viel een andere bolide heel ver terug."

Bij Sky Sports F1 werd Leclerc aan de tand gevoeld over het incident. Hij stelde 'dat hij dacht dat Perez de buitenkant zou houden'. Toen de Mexicaan toch naar binnen dook, was het volgens hem te laat om nog voldoende snelheid te minderen. "Ik schuif de schuld zeker niet af op Perez. Als iemand de schuld moet krijgen dan ben ik het, maar ik denk zelf dat het meer een ongelukkige samenloop van omstandigheden was dan dat er echt iemand schuld heeft."

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen