UPDATE: Verstappen ontloopt straf voor inhalen Stroll

door Hidde Wissels
Verstappen-zandvoort

Max Verstappen wordt niet gestraft voor het inhalen van Lance Stroll tijdens een rode vlag-situatie. Dat is het besluit wat de FIA naar buiten heeft gebracht. De Nederlander ontloopt hierbij een eventuele gridstraf tijdens de Dutch Grand Prix. 

De Nederlander zat in een snelle ronde toen Lewis Hamilton voor een rode vlag zorgde omdat hij een motorprobleem had. Videobeelden aan boord bij Verstappen laten zien dat hij, tijdens de rode vlag, Stroll aan het inhalen was.

“Verstappen ging meteen van zijn gas af"

Na de tweede vrije training werden deze beelden aan Christian Horner getoond. De teambaas van Red Bull Racing vertelde dat Verstappen zo snel mogelijk zijn gas losliet toen hij het rode licht langs de kant zag.

"Zodra hij hoorde dat het een rode vlag was, ging hij meteen van zijn gas. Ik kan alleen maar denken dat de andere auto toch in een langzame ronde reed. Onze data laten ook zien dat hij zodra het bericht kwam van zijn gas ging."

Red Bull Racing / Max Verstappen / Dutch Grand Prix
Foto: Red Bull Racing / Bryn Lennon / Getty Images

De regels van de Formule 1 zijn echter ontzettend streng in dit soort situaties. Lando Norris kreeg tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan een gridstraf van drie plaatsten omdat hij niet meteen de pitstraat inging toen er een rode vlag-situatie was.

Mogelijke gridstraf

Als Verstappen schuldig wordt bevonden lijkt hij een aantal plekken naar achteren te worden gezet voor de Dutch Grand Prix. Dat zou voor de 23-jarige slecht nieuws zijn omdat hij voor zijn thuispubliek rijdt en er moeilijk ingehaald kan worden op het circuit van Zandvoort.

Lees ook: BREAKING: Räikkönen mist Dutch GP na positieve coronatest

Lees ook: Speciale helm en schoenen voor Verstappen in Zandvoort

Lees ook: Mogelijke F1-rentree Albon kan De Vries in de weg zitten

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden