AP-1XMFMKZ4H1W11_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Max Verstappen heeft toegegeven dat zijn contact met Esteban Ocon tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi opzettelijk was. Tegenover Servus TV noemde hij de beuk die hij in het begin van de race in bocht 7 uitdeelde aan de Fransman “wraak voor Brazilië”.

Tijdens de Braziliaanse Grand Prix kwamen Verstappen en Ocon in aanraking toen laatstgenoemde zijn ronde achterstand probeerde goed te maken op de Nederlander. De twee raakten elkaar en beiden spinden van de baan, wat Verstappen de leiding in de wedstrijd en een bijna zekere zege kostte.

De Nederlander zocht de Racing Point-coureur na de wedstrijd op en duwde hem meerdere malen in de weegruimte toen hij verhaal kwam halen voor de in zijn ogen onnodige en zinloze actie. Terwijl Ocon tijdens de race al een penalty had gekregen van de stewards, zou Verstappen na de race een taakstraf opgelegd krijgen voor zijn fysieke contact.

Nadat de beide heren al tijdens de persconferentie voorafgaand aan de laatste Grand Prix van het jaar mochten aanschuiven, zij het met de Ferrari-coureurs als buffer, kwamen de coureurs elkaar ook op de baan weer tegen. De twee vochten enkele ronden wiel-aan-wiel waarbij dit keer Verstappen de aanvallende partij was. Verstappen geeft toe dat hij bewust contact zocht. “Ik dacht bij mezelf, wanneer hij de deur dichtgooit dan duw ik hem van de baan. Ik vond het leuk. Het voelde goed.”

Verstappen nam na dit contact direct afstand van de Fransman terwijl beiden overigens wel hun weg konden vervolgen. De Red Bull-coureur finishte de race uiteindelijk als derde. Ocon moest later opgeven in zijn voorlopig laatste race in de Formule 1.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden