Verstappen ondanks problemen blij met tweede plek

AP-1WWM4EU792511_news

Max Verstappen werd vandaag knap tweede tijdens de Grand Prix van Singapore. Toch was het nog even spannend of de Nederlander überhaupt de finish zou gaan halen. Een stotterende motor zorgde er namelijk voor dat hij met hangen en wurgen de wagen aan de praat moest zien te houden achter de safetycar.

Verstappen was dan ook blij met het uiteindelijke resultaat: "Ja, dat was niet slecht! Het was zonde van de eerste ronde, maar we misten gewoon topsnelheid. Maar vanaf dat moment had het team gewoon een goede strategie waardoor we de tweede plek weer terug pakten. Daarna reden we gewoon onze eigen race en probeerden we Lewis een beetje te volgen. Aan het einde wisten we dat tweede het hoogst haalbare zou zijn, dus namen we geen onnodig risico."

Verstappen baalde nog wel van de problemen met de motor: "We kwamen niet goed weg na de pitstop, maar ook achter de safetycar was de wagen aan het sputteren en hadden we problemen omdat hij steeds in neutraal viel. Dan vindt de wagen geen versnelling en val je bijna stil. De hele tijd als we langs het ongeluk reden en ik naar de eerste versnelling schakelde, viel ik de hele tijd bijna uit. Als ik dan op het gas ging, dan deed hij niks en reageerde hij niet. De hele tijd moest ik vol gas met de rem erop om maar toeren te houden. Dat sloeg helemaal nergens op. Ook tijdens de race had ik problemen, dus ik ben blij dat we uiteindelijk gewoon tweede zijn geworden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen