Verstappen ook naar stewards in Brazilië

door Hidde Wissels
Verstappen-brazilie-2021-1

Max Verstappen moet zich bij de stewards verantwoorden voor het aanraken van de achtervleugel van de auto van Lewis Hamilton. Dit is in strijd met de parc fermé-reglementen. Na de kwalificatie onderzocht Verstappen zijn eigen vleugel, maar ook die van de zevenvoudig wereldkampioen.

Na afloop van de kwalificatie raakte Verstappen de achtervleugel van Hamilton aan, zoals op beelden die op social media rondgaan duidelijk is te zien. Na onderzoek van de FIA blijkt dat de DRS van Hamilton illegaal is en het is duidelijk dat dit niet komt door het aanraken van Verstappen. Toch moet de Nederlander zich melden om zijn actie te verklaren.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Grand Prix Brazilië
Foto: Red Bull Content Pool / Lars Baron / Getty Images

Parc-fermé

De FIA laat weten dat volgens artikel 2.5.1 uit de FIA International Sporting Code alleen officials van de FIA aan de auto's mogen zitten in parc fermé. Alleen met toestemming van de officials ter plaatse mag er iets afgesteld, gerepareerd of gecontroleerd worden. Dit is de reden waarom Verstappen zich bij de stewards moet melden.

Om 13.30 uur Nederlandse tijd wordt Verstappen bij de stewards in São Paulo verwacht. Dan wordt er ook verder gekeken of Hamilton uit de uitslag van de kwalificatie gehaald moet worden. In de nacht van vrijdag op zaterdag bleek dat de stewards meer bewijs nodig hebben om een goed besluit te kunnen nemen.

Lees ook: Hamilton naar stewards voor probleem met DRS-systeem

Lees ook: Max Verstappen: “Niet verbaasd over snelheid Mercedes"

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max start race waarschijnlijk gewoon op pole"

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden